motelmozaiqueSchouwburg: Nico Muhly
Toen ik het boekje las van MM zag ik dat hij heeft samen gewerkt met Antony. Dat wilde ik wel horen. Het was duidelijk dat hij stukken van Antony heeft beïnvloed. Je kan hem horen als klassiek meets electronica maar dan heel apart. Hij weet echt hele goeie muziek te maken met een piano, viool, gitaar, vocal en samples.
Watt: Jóhann Jóhannsson
Jammer dat het publiek jong was en van praten houdt. Alleen mensen tot een meter van het podium probeerde aandachtig te luisteren naar IJslandse muziek maar de rest vond het blijkbaar niet goed. Hij wordt vaak vergeleken met Sigur Ros. Maar dan rustiger. Ik zou hem graag horen maar dan de volgende keer in de Schouwburg. Daar past hij veel beter in. Watt was toch dit festival van de gezelligheid. Volgende keer maar een gewone rockbandje.
Schouwburg: Dent May
De meest aparte en creatiefste personen die ik dit festival heb ontmoet. Met een gitaar rare pruiken en kleding en een tamboerijn komen ze een heel eind. Het klinkt als jaren 50 muziek. Heb ze kort gezien vanwege andere shows.
Lantaren 1: …and you will know us by the trail of dead
En na veel rustige nummers nu eens echt harde muziek. Indie samen met hardrock. Veel drums en gitaar, heerlijk. De zanger weet het publiek goed mee te nemen. Er bleek zelfs een rij te staan (waar ik gelukkig vooraan stond). Tekstueel zal de deze band me niet pakken. Maar ze brachten weer een beetje rumoer in mijn hoofd na Johann en Nico.
Schouwburg: Röyksopp
Wat een DJ’s zijn dat. Ook uit het hoge noorden kunnen ze dansen én muziek maken. Met Nico Muhly samen de toppers van deze dag. Heerlijk om te dansen op dansmuziek. Deze zullen we in Nederland dit jaar vaker tegen komen. En nu ga ik hun CD’s zoeken.


Simon Bor

Gewoon, net zoals iedereen. Een MENS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *